Visie van Animaste

Animaste wordt een holistisch centrum waar men terecht kan om het welzijn van dieren, op welk gebied dan ook, te bevorderen. Holistisch betekent dat men naar het geheel kijkt, niet enkel één aspect. In een eerste instantie wordt de focus op honden gelegd met een webshop voor specifieke hondenartikelen. Vanaf 2013 zal het aanbod qua diensten verder uitgebreid worden.

 

De hondenaccessoires die ik als verdeelpunt verkoop zijn enkel artikelen waarvan ik overtuigd ben dat ze een zeker nut voor de hond inhouden en kwalitatief zijn. Het zijn artikelen ten behoeve van hun gezondheid, verzorging, veiligheid, comfort, of van sportieve en avontuurlijke aard waarbij beter kan ingespeeld worden op een leuke ‘teamvorming’ met het baasje. De artikelen dienen niet als esthetische hebbedingetjes in het oog van de baasjes die te pas en ten onpas gebruikt worden maar als middelen die het welzijn en comfort van de hond verhogen in welbepaalde situaties bv koude, hitte, slechte ondergrond, water, ziekte enz.

 

Het welzijn van honden kan nog op vele vlakken bevordert worden. Dit kan pure gedragstherapie, training basis gehoorzaamheid en allerlei adviezen inhouden. Hier wordt dan vooral aan de samenwerking en band tussen hond en baasje gewerkt en ook de interpretatie van de lichaamstaal van de hond komt aan bod. Het toepassen van alternatieve middelen zoals bachbloesem-, kruiden- en aromatherapieën kunnen dieren helpen bij allerlei problemen zoals angsten, stress enz. Animaste dient tevens als ‘prikbord’ waar allerlei nuttige informatie terug te vinden is en waar u eventueel ook een bericht kan achterlaten.

Nieuws

Promo

Facebook Image