Sommige honden hebben meer ruimte nodig

 

Mocht je een hond zien met een gele doek of een geel lint om zijn nek, of een geel lint aan zijn riem of tuigje, hou er dan alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden. Wanneer je dit ‘Gele Hond’ teken ziet, nader dan alsjeblieft de hond en zijn/haar eigenaar niet met je eigen hond want het gele teken geeft aan dat de hond niet relax is als andere honden dichtbij komen.

Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Hou dus ruime afstand en geef hond en baas tijd om uit de weg te gaan.

 

Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig heeft:

- Het kan een gezondheidsprobleem zijn (een hond die net geopereerd is, blind is, pijn heeft of moeilijk te been is...). Een hond die pijn heeft kan eventueel angstig op een benadering reageren uit vrees voor nog meer pijn..

 

- Het kan een hond in training zijn (hulp- en assistentiehonden mogen zowiezo niet aangehaald worden!), of een hond die in gedragstherapie is...

 

- Het kan een asielhond of een adoptiehond zijn die trauma’s heeft meegemaakt. Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden. Ze zijn nog aan het wennen aan hun nieuwe omgeving en voelen zich zo al geïnitmideerd door al het nieuwe...

 

- De hond kan één of meer slechte ervaringen hebben gehad met andere honden, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond zijn vriendelijke ‘hallo!’ acties.

 

- En waarom ook niet als teken om reuen uit de buurt van uw loopse teef te houden?

 

Kortom: het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft.

Gul hund behöver utrymme!

Van harte dank! 
Wij die met zo’n hond lopen waarderen uw medewerking en respect.

 

 

Wat is Yellow Dog (De Gele Hond)?

 

Yellow Dog (De Gele Hond) is een campagne dat wij in meerdere landen voeren. Wij doen dit omwille van alle honden die wat meer afstand van andere honden nodig hebben. Door een geel teken op zijn riem te bevestigen, kan ik anderen laten weten dat mijn hond afstand waardeert. Het kan tijdelijk zijn, of voor een langere periode.

Ook kinderen kunnen leren dat een gele doek of geel lint betekent : " Kom alsjeblieft niet op me af!"

U kunt ons helpen onze campagne nog verder bekend te maken. Wij werken zuiver op vrijwillige basis en zijn van u afhankelijk om er een succes van te maken.

Bij voorbaat dank!

 

DOWNLOAD  POSTER GELE HOND

 

 

 

Nieuws

Promo

Facebook Image