- Wist u dat er in brokken voor 60% aan granen zit? Terwijl katten, fretten en honden carnivoren zijn? ( kijk maar naar hun gebit! )

- Wist u dat brokken te vergelijken zijn met een kom cornflakes en een vitamine pil?

- Wist u dat er in veel brokken landbouwgif verwerkt zit? ( Zoek maar eens op internet naar BHA, BHT en Ethoxiquine! ) Schrikken hé!

- Wist u dat dit nooit letterlijk op de verpakking staat maar dat er vaak opstaat "met in de E.G. toegestane anti-oxydanten"?

- Wist u dat anti-oxydanten in een voeding worden gestopt om te voorkomen dat vetten in een voeding ranzig worden, zodat je het langer kunt bewaren?

- Wist u dat deze bewaarmiddelen de oorzaak zijn van problemen en ziekten aan de organen, kanker, huidproblemen en vroegere sterfte onder dieren?

- Wist u dat er een onderzoek is gedaan door de Australische dierenarts Ian Billinghurst waaruit bleek dat honden op brokken gemiddeld 5 jaar korter leven?

- Wist u dat maagtorsies gerelateerd worden aan brokken?

- Wist u dat er na de eerste generatie nakomelingen al dieren met gebreken werden geboren? (de dieren op een rauw dieet bleven wél gezond)

- Wist u dat er aan de meeste brokken zout is toegevoegd? Dit is één van de oorzaken van nierproblemen!

- Wist u dat de meeste dierenartsen tijdens hun studie slechts een paar uur voedingsleer krijgen… van brokkenfabrikanten!

- Wist u dat veel dierenartsen worden gesponsord door brokkenfabrikanten als zij hun producten gaan verkopen?

- Wist u dat er in veel brokken bietenpulp verwerkt zit? Dit houdt o.a. gifstoffen langer vast in de darmen.

- Wist u dat er in brok en blikvoeding alleen de goedkoopste en slechtse kwaliteit aan ingrediënten wordt gebruikt?

- Wist u dat een Belgisch dierenarts een onderzoek heeft gedaan op 700 honden? Daaruit bleek dat tafelrestjes zelfs gezonder waren dan hondenbrokken!

 

Nieuws

Promo

Facebook Image